ELISABETH KNOPPER

                          

Hoogbegaafde en creatief begaafde kinderen

Ik ga niet uit van één vaststaand model, maar het meest ben ik geïnspireerd door de meest recente ideeën van Sternberg over hoogbegaafdheid. Hij wijst erop dat het belangrijk is ons af te vragen waartoe we hoogbegaafde kinderen opleiden. Hebben wij hoge verwachtingen van hen en willen we dat zij presteren op hoog niveau, een succesvol bestaan gaan leiden en de top bereiken? Of kunnen wij werkelijk naar de bijzondere essentie van het hoogbegaafde kind kijken en ruimte bieden voor zijn/haar unieke ontwikkelingspotentieel? Ik sta achter deze visie van Sternberg en wil hoogbegaafde kinderen graag inspireren om te ontdekken wie ze zijn en wat hun originele talenten zijn.

In onderstaande essays ga ik dieper in op mijn visie op hoogbegaafdheid bij kinderen.

artikel 1: De noodzaak van passend onderwijs voor kinderen

artikel 2: Hoogbegaafde kinderen in een ander licht – scheppers van een nieuwe wereld