ELISABETH KNOPPER

                          

Open atelier

 Ik geef inspirerende, uitdagende en inhoudelijke kunstlessen op niveau in mijn atelier aan de Rozengracht 28, Zutphen. Hier bied ik ruimte voor kinderen om een ambacht te leren en hun kunstzinnige vaardigheden verder te ontwikkelen en verfijnen.

Afhankelijk van de wens van het kind werken we vrij of in opdracht, realistisch of expressief, twee of driedimensionaal, groot of klein. Geen knutselclub, maar werken op niveau, voor kinderen die uitgedaagd willen worden en meer in hun mars hebben!

 

Hoe zien de lessen er precies uit?

In een groepsles werken er minimaal 3 en maximaal 7 kinderen aan een kunstwerk. Ik help hen op weg met het materiaal naar keuze en stimuleer hun creatieve projecten. Dit kan schilderen, tekenen, sculpturen maken, fotografie, collages maken, ontwerpen of kunstgeschiedenis zijn. Ook een combinatie van ambachten is mogelijk! Omdat ik mijn aandacht verdeel over de kinderen in de groep is een zekere mate van zelfstandig werken gewenst.

 

Achtergrond

Niets vind ik heerlijker dan creëren met kleur, vorm en compositie. Ik ben opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar. Vanuit mijn diepe passie voor kunst wil ik kinderen op weg helpen met het creëren van mooie dingen. Ik bied hulp bij het aanleren van vaardigheden en het verbinden van idee met het materiaal. Ik leer kinderen zichzelf uit te dagen en hun creativiteit op een hoger plan te tillen. Ook heb ik oog voor perfectionisme en faalangst, en ik weet uit ervaring hoe het is om hierin vast te lopen. Wanneer het dan lukt om ondanks dat toch mooie dingen te maken is dat een grote winst en kan dit bijdragen tot het vergroten van zelfvertrouwen.